Gratis parkering tæt på midtbyen i Randers

1. december 2023
Copark parkeringsselskab - bliv klogere på parkering
Fra fredag den 1. december 2023 og frem til årsskiftet kan man parkere gratis i de første tre timer på en af de 440 parkeringspladser ved Randers Regnskov tæt på midtbyen. Det har Miljø- og Teknikudvalget besluttet på et møde, der blev afholdt den 28. november 2023. “Det skal være let at finde en ledig parkeringsplads tæt på midtbyen, og vi har netop sat et nyt parkeringssystem i drift, hvor man blot skal følge skiltene til de ledige pladser. Nu indfører vi derudover tidsbegrænset gratis parkering ved regnskoven i december. Det gør vi for at frigøre flere pladser blot få minutters gang fra den magiske jul i Randers Midtby,” fortæller Frank Nørgaard, formand for miljø- og teknikudvalget I selve beslutningen bliver det gratis at holde de første tre timer på en af de godt 400 parkeringspladser ved Randers Regnskov, fordi udvalget gerne vil frigøre flere pladser under juleperioden. Dette gælder i perioden fra fredag den 1.december 2023 og frem til årsskiftet.

Husk at tjekke ind og ud på parkeringsautomaterne

For at parkere gratis skal man huske at tjekke ind på parkeringsautomaterne ved ankomst og tjekke ud, når man forlader parkeringsområdet. Det er derfor ikke nok kun at stille p-skiven ved ankomst. Det er derfor en forudsætning at tjekke ind ved p-automaterne som normalt, før man kan parkere gratis. Når man har tjekket ind, er de første tre timer gratis, hvorefter parkering fortsætter til normal timetakst til 12 kroner pr. parkeret time. Det vil sige, hvis bilist A skal shoppe julegaver, skøjte eller mødes med vennerne og skal derfor holde i fire timer, så vil bilist A blive pålagt at betale 12 kroner for sin parkering, fordi den normale timetakst først starter, når man skal parkere i mere end tre timer. Få styr på parkering i Randers. Vi har udarbejdet en lille p-guide til parkering i Randers Kommune, når man skal besøge byen i bil.

Tidsbegrænset parkering kan frigøre flere p-pladser

Indtil videre har det ifølge Randers Kommune været muligt at parkere gratis hele døgnet på de fleste af Randers Regnskovs parkeringspladser. Disse pladser blev for det meste optaget af bilister, der arbejder i byen. Af den grund har man besluttet at indføre betalingsparkering efter tre timer, hvor brugere af parkeringsområdet skal betale en timetakst. Formålet bag tiltaget er, at få bilisterne, der arbejder i byen, til at holde på p-pladserne ved områder som Gasværksgrunden eller Brotoften for at parkere gratis hele dagen, ligesom det er tilfældet i sommerperioden, hvor der er indført betalingsparkering, der omfatter hele regnskovens p-område, da man ønsker at frigøre flere pladser til turister.

Ikke første gang med gratis juleparkering

Tidligere har der været indført gratis parkering i juleperioden på baggrund af forskellige kriterier og årsager. For eksempel. var der i 2020 var der indført gratis parkering mellem 10.00-14.00 på hverdage og 14.00-18.00 på lørdage for at fordele de besøgende i midtbyen over hele dagen. Formålet bag tiltaget var at bekæmpe stigende coronasmitte i kommunen, som led i smitteforebyggelse under corona-pandamien, der tog Danmark på sengen. Sidste år indførte man gratis tidsbegrænset parkering ved regnskoven og havnen med samme kriterier som i år. Dette tiltag blev indført efter henvendelse fra Randers Cityforening, der stod overfor en vanskelig julehandel som følge af høj inflation, der gjorde borgernes købekraft mindre, lån fra corona-perioden, der skulle tilbagebetales og omfattende vejarbejde på Havnegade, hvor man valgte at indsnævre kørebanen i begge retninger, hvilket betød trafikale problemer. Læs mere herom inde på Randers Kommunes hjemmeside.