Har du styr på parkering i Esbjerg

25. juni 2024
Copark parkeringsselskab - bliv klogere på parkering

Esbjerg er Danmarks femtestørste by og landets bæredygtige energimonopol, hvor der er et øget fokus på energi og offshore. Det betyder, at der i Esbjerg findes mange virksomheder, som beskæftiger sig med grøn energi. Desuden har den sydvestjyske by en masse fine ting at byde på, når du skal besøge byen i bil. Besøg museer, bad i vandland eller oplev kendte vartegn, såsom Mennesket ved havet, der blev opstillet ved Sædding Strand i 1995. Derudover byder byen på et bredt udvalg af parkeringsmuligheder, både gratis og betalt.

Vælger du at parkerer på en kommunal parkeringsplads, skal du registrere parkeringen i en app eller i en betalingsautomat. Herefter starter de 2 timers gratis parkering, og vælger du at holde længere end de to timer, skal du betale.

Parkering i betalingszonen i Esbjerg midtby

Betalingszonen er afgrænset til Nørregade, Jernbanegade, Østre Havnevej/Hulvejen/Havnegade og Stormgade. Ved parkering skal du registrere dig via app eller i betalingsautomaten, hvor de første to timer er gratis. Herefter koster det 12 kroner pr. parkeret time i bestemte tidsrum.

De bestemte tidsrum er mandag til fredag fra 8-18 og lørdage fra 8-14. Udenfor disse tidsrum samt søn- og helligdage er der gratis parkering og ingen registreringspligt i appen eller betalingsautomaten.

På nogle kommunale pladser, som f.eks. Torvegade, er det ikke muligt at tilkøbe ekstra parkeringstid. Her vil du fortsat skulle bruge P-skive, hvilket således fremgår af pladsens skiltning.

P-huset i Danmarksgade

I parkeringshuset i Danmarksgade er de første fire timer gratis. Herefter koster det 12 kroner pr. parkeret time. Du skal stadig registrere din parkering i app eller i betalingsautomaten. Du skal derfor ikke stille din P-skive, når du parkerer i P-huset.

Det moderne parkeringshus råder over 369 parkeringspladser fordelt på ni dæk. Læs mere om parkering i P-huset.

Hvilke apps kan jeg betale med?

I betalingszonen Esbjerg Midtby kan du bruge samtlige apps til registrering og betaling af din parkering. Du kan for eksempel bruge: EasyPark, PARKPARK eller ParkMan.

Det fremgår af den valgte app, hvordan du skal bruge den til at registrere og betale for din parkering. Du skal være opmærksom på, at du udover betaling af din parkering skal betale et gebyr for betalingsformidling, hvilket således fremgår af de pågældende apps vilkår, som du kan læse, inden du vælger at registrere og betale for parkeringen.

Parkering på private P-pladser

På private parkeringspladser, f. eks. ved indkøbscentre, eller på pladser, hvor det er private parkeringsselskaber, såsom COPARK, der står for kontrollen, skal du følge de regler, som de skilter med. I de fleste private pladser betyder det normal betaling og samme tidsbegrænsning som alle andre. På visse pladser kan du således kun parkere, hvis du har en gyldig tilladelse til pladsen.

Det kan koste dyrt, hvis du vælger at parkere imod de skiltede regler.