Har du styr på parkering i Ringsted

22. november 2023
Copark parkeringsselskab - bliv klogere på parkering
Skal du besøge Ringsted med bil? Byen byder på en række spændende oplevelser. Her er kunst, kultur, Danmarks eneste rigtige outletby med en masse butikker, skønne naturoplevelser og gode parkeringsmuligheder. Vi har lavet en lille guide til parkering i Ringsted, du kan få gavn af. I centrum af Ringsted finder du mange parkeringsmuligheder, som du kan anvende, når du besøger byen. Parkeringsmulighederne omfatter både almindelige parkeringspladser og områder med kantstensparkering med hver deres lokale tidsrestriktioner. Der er mere end 1000 parkeringspladser, hvor størstedelen af dem befinder sig i centrum. De forskellige parkeringszoner er markeret i hhv. blå farve, rød farve og sort farve. De blå og røde parkeringsområder er offentlige parkeringspladser, men de sorte parkeringsområder er private parkeringspladser.

Parkering på offentlige parkeringspladser

I Ringsted centrum er de offentlige parkeringspladser markeret i hhv. blå og rød parkeringszone, hvor parkeringspladser under den blå parkeringszone-farve dækker det meste af centrum. Her vil der ofte være lokale tidsrestriktioner på bestemte tidspunkter i løbet af dagen. De fleste af parkeringspladserne i begge zoner er betalingsfrie pladser, hvilket betyder, at du ikke betaler for parkering. Det gælder kun de offentlige parkeringspladser. Den blå parkeringszone dækker over gader og parkeringsanlæg som Amtstue Alle, Tværalle, Godsbanevej P-SYD, Køgevej og Nørregade Nord 2. Den røde parkeringszone dækker over gader og parkeringsanlæg som Sct Knudsgade, Sjællandsgade, Sct Bendtsgade og Nørregade Syd.

Hvad med de private parkeringspladser?

Udover de offentlige parkeringspladser, er der også flere steder med private parkeringspladser, hvor et privat parkeringsselskab står for parkeringskontrollen. Her er der ikke betalingsfri parkering, hvilket betyder, at du skal betale en timetakst pr. parkeret time. Dog vil du opleve, at nogle private parkeringsområder kan have op til to timers gratis parkering. De private parkeringspladser er markeret med en sort farve. Den sorte parkeringszone dækker over gader og parkeringsanlæg som Ringstedet Parkering, Irma Dagmarsgade, Bøllingsvej, Ringsted Sygehus og Nørretorv.

Skal jeg betale for parkering på private områder

På private parkeringsområder er der indført betalingsparkering, hvilket betyder, at du skal stille din p-skive ved ankomst via app, selvom der måtte være op til to timers gratis parkering i det konkrete område. Læs derfor altid, hvad der fremgår af skiltet, før du vælger at forlade dit køretøj. Det kan koste dyrt, hvis du ikke har foretaget en gyldig parkering. Betaling kan kun ske via parkeringsapp, hvis området ikke har opstillet parkeringsautomater. Det betyder, at du vil betale en timetakst pr. parkeret time, når du vælger at holde på en privat grund i Ringsted. Selve timetaksten kan variere fra sted til sted, hvilket er grunden til, at denne guide ikke indeholder specifikke priser. Udover timetaksten, vil du således opleve, at du desuden skal betale et servicegebyr for brug af app til den pågældende udbyder. På Ringsted Kommunes hjemmeside kan du se et kort over de forskellige parkeringspladser.

Parkering i Ringsted Outlet

Skal du besøge Danmarks eneste rigtige outletby i bil og finde gode tilbud på dine favoritmærker? Ringsted Outlet ligger tæt ved E20 motorvejen og er meget let at komme til. Outlettet råder over 1000 parkeringspladser, hvor 20 af dem er reserveret til besøgende med gyldigt, blåt handicapparkeringskort uden tidsbegrænsning og lige foran outlet-byen. Når du besøger outletbyen, er der betalingsfri parkering året rundt. Her betaler du ikke parkering.

Parkering i Ringsted Kongrescenter

Ringsted Kongrescenter er et musikhus, kursus- og konferencecenter med mere end 200 arrangementer årligt. Du kan finde mange nærliggende parkeringspladser ved kongrescentret, som du kan anvende. Alle nærliggende parkeringspladser er betalingsfrie og kræver ikke, at du stiller p-skiven ved ankomst efter 18:00. Vær dog opmærksom på, at parkeringsområdet foran Super Brugsen har to timers tidsbegrænsning fra kl. 08:00 til 18:00. Det kan også være en privat parkeringsplads, hvilket betyder, at parkeringen skal registreres i app ved ankomst.