Kæmpe p-hus åbner snart i hjertet af København

17. oktober 2023
Copark parkeringsselskab - bliv klogere på parkering

Alle personer, der kører i bil i København, ved at det ofte kan tage en evighed at finde en ledig parkeringsplads og snart bliver der færre af dem. Det gælder flere bydele og indre by, hvor det er værst.

I løbet af i år nedlægges der mere end ca. 600 pladser ud af 1.050 parkeringspladser i den ældste del af den indre by i København, hvilket vil skabe endnu flere trængselsproblemer og udfordringer for de bilister, som skal benytte sig af timebaseret-, erhvervs- og beboerparkering.

Egmonts parkeringshus i Københavns centrum åbner for offentlig parkering

Men heldigvis er der nu lys forude for beboere, erhvervsdrivende og besøgende, der er trætte af at cirkle rundt efter parkeringspladser i indre by.

Fra den 1. november åbner Vognmagergade p-hus under Egmonts ikoniske bygning i Vognmagergade i hjertet af København. Parkeringshuset har et samlet areal på 12.000 kvadratmeter i tre niveauer og plads til 410 biler. Københavns Kommune lejer i den forbindelse op til 100 parkeringspladser, der udbydes til beboerne.

”Vi er glade for, at vi kan hjælpe kommunen med at få bilerne væk fra gadeparkering, så der bliver plads til mere byrum i Middelalderbyen, men stadig med mulighed for at kunne sætte bilen.Vognmagergade P-hus ligger centralt og nemt tilgængeligt lige ved Egmonts karakteristiske ur og gangbro, der er et vartegn for Vognmagergade.”siger Egmonts ejendomschef Jens Christian Berner i en pressemeddelelse.

P-huset vil tilbyde både time- og døgnparkering, parkeringsabonnementer samt parkering med beboerlicens. Der vil ved åbningen være opstillet 28 ladestandere til el- og hybridbiler.

“Vi nedlægger gadeparkeringspladser for at fredeliggøre Middelalderbyen, give mere plads til fodgængere og cyklister i byrummet og skabe en by, der er mere behagelig at bo og være i. Men det er selvfølgelig vigtigt, at beboere, der ikke kan undvære en bil, har et sted at parkere inden for en rimelig gåafstand. Det er blandt andet det, som Vognmagergade P-hus gør muligt, og derfor er jeg glad for, at Egmont har sagt ja til, at kommunen kan leje nogle pladser i deres parkeringshus,” siger Line Barfod, der er teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, valgt for Enhedslisten, i en pressemeddelelse.

Du kan læse mere om Egmonts nye kæmpe p-hus i Vognmagergade her.