Nye parkeringszoner i Tårnby og Kastrup

26. juli 2023
Copark parkeringsselskab - bliv klogere på parkering

Tårnby Kommune har længe været plaget af parkeringskaos på villavejene omkring Københavns Lufthavn og Tårnby Station. Kommunalbestyrelsen valgte derfor at oprette to nye parkeringszoner med betalingsparkering.

De nyoprettede parkeringszoner i Tårnby og Kastrup blev indført i marts 2023. Kommunen har de sidste par måneder fået opsat skilte op, hvis formål er at gøre bilisterne opmærksomme på de nye parkeringsregler. Desuden har kommunen de sidste par måneder arbejdet på at opsætte parkeringsautomater i både Tårnby og Kastrup. I mellemtiden må bilisterne bruge parkeringsapps til at betale for parkering, når de parkerer på offentlige veje.

Hvad er de to nye parkeringszoner?

De to nye parkeringszoner er: Kastrup-zonen og Tårnby Station-zonen. I Kastrup-zonen er der en generel tidsbegrænsning på 3 timer på private fællesveje, hvis disse ikke har indført privat parkeringskontrol. Ved private fællesveje med privat parkeringskontrol, vil der være specifikke regler og undtagelser for parkering, der adskiller sig fra de offentlige parkeringsområder.

I parkeringszonen Tårnby Station-zonen er der også en generel tidsbegrænsning på 3 timer på private fællesveje. Dog gælder tidsbegrænsningen alle dage mellem kl. 06:00 til 21:00.

På private fællesveje, hvor der er indført privat parkeringskontrol, anvendes et sort skilt til parkering for at indikere, at fællesvejen er underlagt private regler og kontrol. Det er derfor altid klogt at læse skiltningen, før man vælger at parkere sin bil på vejen, fordi nogle private fællesveje kan have indført, at bilisten skal have en gyldig tilladelse for at parkere, hvis kommunen har givet tilladelse til privat parkeringskontrol. Det kan hurtigt blive dyrt ikke at kende forskellen på en parkeringsbillet og en parkeringstilladelse.

Hvis du derimod vælger at parkere på offentlige veje i Kastrup-zonen, skal du betale for parkering. Det samme gør sig gældende i Tårnby Station-zonen, hvor der også er indført betalingsparkering alle dage mellem kl. 06:00 til 21:00.

Hvad med Vesteramager-zonen?

I Vestamager-zonen er der tidsbegrænset parkering på 3 timer i tidsrummet fra 04:00 til 21:00. Tidsbegrænsningen gælder både offentlige veje og private fælles, der endnu ikke har indført privat parkeringskontrol.

Du kan finde et kort over parkeringszonerne her.

Hvordan betaler jeg for parkering

Du kan vælge blandt fire forskellige parkeringsapps, hvis du ønsker at betale for parkering via din smartphone. Du kan bl.a. bruge EasyPark, ParkPark eller ParkMan. Du skal være opmærksom på, at de pågældende parkeringsapp kan opkræve et fast gebyr udover parkeringstaksten. Det betyder, at du både skal betale for din parkering og for at bruge appen. Du kan desuden købe en parkeringsbillet i en parkeringsautomat.

I Tårnby-zonen, med områdekode 2779, er betaling for parkering påkrævet mellem kl. 06-21 alle ugens dage. Kastrup-zonen er opdelt i to: Kastrup-zonen syd og Kastrup-zonen nord.

I Kastrup-zonen syd, med områdekode 2771, er betaling for parkering påkrævet hele døgnet alle ugens dage, mens det i Kastrup-zonen nord, med områdekode 2776, er betaling på hverdage hele døgnet, lørdag mellem 00-17 og søn- og helligdage mellem 17-24.

Hvad koster parkering i de forskellige p-zoner

Hvis du vælger at parkere i Tårnby-zonen, skal du betale en timetakst på 4 kroner pr. parkeret time. Hvis du i stedet vælger at parkere i Kastrup-zonen, skal du betale en timetakst på 7 kroner pr. parkeret time.

Du kan læse mere om parkering i Tårnby og Kastrup her.