Nyt område i Aarhus bliver til betalingsparkering

20. oktober 2023
Copark parkeringsselskab - bliv klogere på parkering

Nu er det slut med gratis parkering. Nyt område i Aarhus bliver betalingsparkering. Der er dårligt nyt til de bilister, der har nydt godt af Universitetsparkens gratis parkeringspladser.

Fra 1. november er det nemlig slut, fortæller Aarhus Kommune på et opslag på mediet Facebook. Universitetsparken bliver en del af den gule zone. Det betyder, at det er slut med at parkere gratis uden tidsbegrænsning på kommunale betalingsparkeringspladser.

Fra den dag bliver Bartholins Allé, Wilhelm Meyers Allé og en lillebitte del af Victor Albecks Vej en del af den såkaldt gule parkeringszone. Det betyder, at bilisterne fremover skal registrere deres parkering i en parkeringsapp eller parkeringsautomat, før de forlader bilen, for ellers kan det koste dyrt, hvis de glemmer det. Det er dumme lærepenge.

Ejer du derimod en elbil, kan du parkere gratis i op til fire timer på alle offentlige parkeringspladser i Aarhus på alle kommunale pladser i Aarhus.

 

 Gul zone udvider til Aarhus Universitetsparken

Foto: Aarhus Kommune

 

Hvad koster det at parkere i den nye zone?

I den gule parkeringszone er de første to timer gratis, hvorefter du skal betale en timetakst pr. parkeret time i tidsrummet kl. 08:00-23:00 på hverdage og lørdage samt i tidsrummet kl. 08:00-18:00 på søndage.

Bilisterne skal fremover betale for parkering via en parkeringsapp. Aarhus kommune samarbejder med flere udbydere, der gør det muligt at betale for parkering fra telefonen. Du kan bl.a. vælge EASYPARK, OK og ParkMan. Du skal være opmærksom på, at de pågældende udbydere kan opkræve et brugsgebyr oven i parkeringsprisen. Kontakt derfor de pågældende udbydere for at vide mere herom.

Derudover kan du betale for parkering i en de opstillede parkeringsautomater, hvor du kan betale med dit betalingskort.

Desuden fortæller Aarhus på Facebook, at det heller ikke muligt at købe en beboerlicens til Universitetsparken.

Hvorfor indføres der betalingsparkering i Universitetsparken?

Der bliver indført betalingsparkering i Universitetsparken, fordi Byrådet i Aarhus Kommune besluttede i 2018, at det skal koste penge at parkere på kommunale veje indenfor Ringgaden – og altså også i Universitetsparken.

Formålet med betalingsparkeringen er, at det skal få flere til at lade bilen stå hjemme til fordel for cyklen eller kollektiv trafik.

Bliv klogere på de forskellige betalingsparkeringszoner i Aarhus.