Priser for parkering i København

1. april 2021
Copark parkeringsselskab - bliv klogere på parkering

Priserne for parkering i det centrale København varierer og afhænger af, hvilken zone du vælge parkerer i. Parkering i det indre København er det dyreste sted, når bilen skal parkeres. Resten af København er inddelt i tre zoner, hvor prisen er noget billigere. Se priser for parkering i København her.

København er en trafikeret by, og det er ikke gratis at parkere din bil i den centrale del af byen. Hvor meget, du skal betale for parkering i København, afhænger af, hvor tæt på centrum du parkerer. Jo længere du bevæger dig væk fra centrum, desto billigere bliver det.

Du kan kun betale med kreditkort i billetautomaterne, som er placeret omkring parkeringsområderne. Det er dog også muligt at betale for parkering via en app eller med de såkaldte skrabebilletter.

Har du en elbil, brintbil eller elmotorcykel, er det desuden gratis at parkere på gaden i København. Du kan læse mere om de forskellige betalingsmuligheder længere nede i denne guide og oversigt

Aktuelle priser for parkering i København

Tabel indsættes her

Betalingsmuligheder for parkering i København

Når du skal betale for parkering på offentlige parkeringsarealer i København, som befinder sig indenfor betalingszonen, kan du vælge at betale på 3 forskellige måder. Du vælger selv, hvilken måde der passer bedst til dit behov.

Bemærk desuden, at der er flere parkeringsområder, der administreres af private parkeringsselskaber som COPARK. Her er betalingsmulighederne i visse tilfælde anderledes, hvorfor du altid bør undersøge de regler, der gælder for det specifikke parkeringsområde, du parkerer i.

Vælg mellem følgende betalingsmuligheder:

 • Betal med kreditkort i en billetautomat
 • Betal med mobilen via app
 • Betal med skrabebillet

Betal med kreditkort i en billetautomat

Du kan betale med dit kreditkort i alle Københavns Kommunes billetautomater, hvis du har et Dankort, MasterCard eller VISA. Du betaler ved at indtaste din bils nummerplade i automaten sammen med dine kortoplysninger.

Når parkeringsvagten scanner din bils nummerplade, kan vedkommende se, om du har betalt for parkering. Det er derfor ikke nødvendigt, at du lægger en parkeringsbillet i forruden på bilen, som du skulle før i tiden.

Du skal betale for den tid, du forventer at parkere. Det er derfor ikke nødvendigt, at du tjekker ud igen, når du forlader parkeringsarealet igen. Skal du bruge en kvittering, kan du vælge dette, når du betaler i billetautomaten.

Betaling med mobilen via app

Der findes flere apps, du kan bruge, når du skal betale. Prisen for parkering i København afhænger af, hvilken app du anvender, da app-leverandørerne opkræver forskellige gebyrer for betalingen. Prisen for parkering i København varierer derfor, hvis du betaler med mobilen via en app.

Du kan bruge følgende apps til at betale for parkering i Københavns Kommune:

 • EasyPark
 • PARKPARK
 • ParkMan
 • ParkOne
 • Plot
 • Apcoa Flow
 • Parkometer
 • OK-appen

Når du starter din parkering, skal du blot indstille din app til den periode, du forventer, din parkering varer. Efterfølgende har du i de fleste apps mulighed for at lægge mere parkeringstid til, såfremt der er behov for det.

Du kan samtidig afslutte din parkering, når du skal videre, så du kun betaler for den tid, du rent faktisk holder parkeret i en betalingszone.

Betaling over telefonen

Hvis du ikke ønsker at benytte dig af kreditkort i automaterne eller mobilbetaling via en app, kan du i stedet gøre betale for din direkte over telefonen. Du kan derfor ringe til Københavns Kommune på:  +45 33 66 18 18 og betale din parkering over telefonen. Du kan ringe til nummeret døgnet rundt.