Priser for parkering i København

24. marts 2023
Copark parkeringsselskab - bliv klogere på parkering

Priserne for parkering i det centrale København varierer og afhænger af, hvilken zone du vælger at parkere i. Parkering i det indre København er det dyreste sted, når bilen skal parkeres. Resten af København er inddelt i tre betalingszoner, hvor prisen er noget billigere. Den røde betalingszone er den dyreste og den billigste betalingszone er den gule zone. Bliv klogere på priser for parkering i København her.

København er en trafikeret storby, og det er ikke gratis at parkere din bil i den centrale del af byen. Hvor meget, du skal betale for parkering i København, afhænger af, hvor tæt på centrum du parkerer. Jo længere du bevæger dig væk fra centrum, desto billigere bliver det at parkere.

Du kan kun betale med kreditkort i billetautomaterne, der er placeret omkring parkeringsområderne. Det er dog også muligt at betale for parkering via en betalingsapp til parkering. 

Har du en elbil, hybridbil eller plugin hybrid, er det altid gratis at parkere i en af Københavns tidsbegrænset zoner. Du kan læse mere om de forskellige betalingsmuligheder længere nede i denne guide og oversigt.

Aktuelle priser for parkering i København

Priser i 2023 i betalingszonerne Rød zone pris pr. time Grøn zone pris pr. time Blå zone pris pr. time Gul zone pris pr. time
Dag (08-18) 41 kr. 24 kr. 15 kr. 12 kr.
Aften (18-23) 16 kr. 16 kr. 16 kr. 12 kr.
Nat (23-08) 5 kr. 5 kr. 5 kr. 3 kr.
Lørdag fra klokken 17:00 til mandag 08:00 Gratis Gratis Gratis Gratis

Betalingsmuligheder for parkering i København

Når du skal betale for parkering på offentlige parkeringsarealer i København, som befinder sig indenfor betalingszonen, kan du vælge at betale på 3 forskellige måder. Du vælger selv, hvilken måde der passer bedst til dit behov.

Bemærk desuden, at der er flere parkeringsområder, der administreres af private parkeringsselskaber, såsom COPARK, UNOPARK og EuroPark. Her er betalingsmulighederne i visse tilfælde anderledes, hvorfor du altid bør undersøge de regler, der gælder for det specifikke parkeringsområde, som du parkerer i.

Vælg mellem følgende betalingsmuligheder:

  • Betal med kreditkort i en billetautomat
  • Betal med mobilen via app

Betal med kreditkort i en billetautomat

Du kan betale med dit kreditkort i alle Københavns Kommunes billetautomater, hvis du har et Dankort, MasterCard eller VISA. Du betaler ved at indtaste din bils nummerplade i automaten sammen med dine kortoplysninger.

Når parkeringsvagten scanner din bils nummerplade, kan vedkommende se, om du har betalt for parkering og har derfor en gyldig midlertidig p-tilladelse. Det er derfor ikke nødvendigt, at du lægger en parkeringsbillet i forruden på bilen, som du skulle før i tiden.

Du skal betale for den tid, som du forventer at parkere. Det er derfor ikke nødvendigt, at du tjekker ud igen, når du forlader parkeringsområdet igen. Skal du bruge en kvittering, kan du vælge dette, når du betaler i billetautomaten.

Betaling med mobilen via app

Der findes et ocean af betalingsapps, som du kan anvende, når du skal betale for din parkering. Prisen for parkering i København afhænger af, hvilken app du anvender, da app-leverandørerne opkræver forskellige gebyrer for betalingen. Prisen for parkering i København varierer derfor, hvis du betaler med mobilen via en de forskellige apps til parkering.

Du kan bruge følgende apps til at betale for parkering i Københavns Kommune:

  • EasyPark
  • PARKPARK
  • ParkMan
  • ParkOne
  • Plot Park
  • Apcoa Flow
  • OK-appen

Når du starter din parkering, skal du blot indstille din app til den periode, du forventer, din parkering varer. Efter indstillet parkering har du i de fleste apps mulighed for at lægge mere parkeringstid til, såfremt der er behov for det.

Du kan samtidig afslutte din parkering, når du skal videre, så du kun betaler for den tid, som du rent faktisk holder parkeret i en betalingszone.

Betaling over telefonen

Hvis du ikke ønsker at benytte dig af kreditkort i automaterne eller mobilbetaling via en app, kan du i stedet gøre betale for din direkte over telefonen. Du kan derfor ringe til Københavns Kommune på:  +45 33 66 18 18 og betale din parkering over telefonen. Du kan ringe til nummeret døgnet rundt.

Artiklens indhold er senest revideret i marts 2023.