Slut med gratis parkering på Frederiksberg

7. juli 2023
Copark parkeringsselskab - bliv klogere på parkering

Et politisk flertal har vedtaget ny en parkeringsaftale. Målet med den nye aftale er at skabe bedre parkeringsforhold for Frederiksbergs egne borgere og gæster, der har et anliggende i byen. Desuden vil den nye aftale bekæmpe det stigende pres fra københavnernes biler, som udnytter de billige parkeringspriser på Frederiksberg.

Københavnernes biler skal holdes ude, så der er bedre plads til borgernes egne biler på Frederiksberg. Det skal være slut med at parkere bilen gratis på Frederiksberg.

Det er målet med den nye parkeringsaftale, som et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten netop har indgået.

Det oplyser Frederiksbergs Kommunalbestyrelse i en pressemeddelelse.

”Vi oplever et stigende pres på parkering i vores by – særligt fra folk, der kommer udefra. Omegnskommunen har nedlagt parkeringspladser flere steder tæt på grænsen til os, og det medfører, at københavnere bruger Frederiksberg som parkeringsplads i stor stil. “

“Som Frederiksbergs borgmester vil jeg sikre, at der er bedre plads til de borgere og gæster, som har et reelt behov for parkering. Dem, der bare vil bruge vores by som parkeringsplads, må køre hjem igen,”siger borgmester Michael Vindfeldt (S).

Målet er at skabe bedre parkeringsforhold

Selvom målet er at skabe bedre parkeringsforhold for borgerne på Frederiksberg og gæsterne, der har et anliggende, er aftalen først og fremmest et opgør mod den nuværende parkeringsordning, der i dag gør det muligt for kommunens gæster at parkere gratis i to timer, før de skal betale en timetakst, der gælder for parkeringspladsen.

Parkeringsaftalen betyder desuden, at el- og hybridbiler uden beboerlicens fremover vil skulle betale for parkering på linje med andre biler. Ydermere vil der blive indført nye lokale tidsrestriktioner i byens fire parkeringskældre for at imødegå tendensen til sæsonbetonede og langtidsparkerede køretøjer.

Nye parkeringsregler og timetakster

Der er kommet nye parkeringsregler på Frederiksberg. Det betyder, at det fremover kommer parkering til at koste, også for elbiler. Forneden kan du se de nye regler for uvedkommende bilister, der besøger Frederiksberg i bil:

  • Ordningen omkring to timers parkering til bilister, herunder gæster, uden parkeringslicens afskaffes. Det gælder også elbiler, plug in-hybrid biler og motorcykler.
  • Fremover bliver timetaksten på 5 kroner for første time, 10 kroner for anden time og 15 kroner for tredje time osv.
  • Der vil fortsat være gratis parkering de første to timer foran butikker på Frederiksbergs handelsstæder ved gader som eksempelvis Gammel Kongevej.

Nye regler og takster for byens egne borgere

Den nye parkeringsaftale medfører desuden nye regler for parkering og takster for kommunens egne borgere. Disse kan ses forneden:

  • Hele Frederiksberg bliver fortsat fastholdt som en kæmpe parkeringszone, har man beboerlicens, kan man parkere på hele Frederiksberg. Dette gælder ikke parkeringsområder med lokale tidsrestriktioner, hvor parkering er begrænset til 30 minutter.
  • Beboerlicens for el- og/eller plugin hybridbiler kommer til at koste 50 kroner om året.
  • Øvrige beboerlicenser kommer til at koste enten 250 kroner, 500 kroner og 750 kroner afhængig af bilens miljøklasse.
  • Der bliver indført parkeringsrestriktioner i kommunens parkeringskældre, så man kun kan parkere op til syv dage.
  • Der bliver indført beboerlicenser til motorcykler. Licensen kommer til at koste 250 kroner om året.
  • Fremover kan en borger få udstedt to licenser til parkering. Prisen bliver dobbelt op for den anden licens.

Læs mere om de nye regler for parkering på Frederiksberg.