Har du styr på de forskellige parkeringszoner i Aarhus?

4. maj 2023
Copark parkeringsselskab - bliv klogere på parkering


Vidste du, at Aarhus har tre parkeringszoner med forskellige takster? Nej, vel. Så læs med her, hvis ikke du har styr på de forskellige zoner. I Aarhus er der mange forskellige parkeringsmuligheder og forskellige priser alt efter, hvor du vælger at parkere din bil. Vores erfaring viser, at parkering på gaden og i kommunens parkeringsområder, samt parkering i parkeringshuse, kan ofte være det billigste valg. Vær opmærksom på, at parkeringspriser er variable og kan derfor ændres løbende.

Parkeringszonerne hedder hhv. rød zone, gul zone, grøn zone. Det centrale Aarhus er delt op i to parkeringszoner. Disse to parkeringszoner er rød zone og gul zone, hvor den røde zone dækker det meste af midtbyen. Vær opmærksom på, at her er der ikke ofte to timers gratis parkering. Det betyder, at betalingsparkeringen starter, så snart du forlader dit køretøj, hvis ikke andet er angivet på p-skiltet.

Den gule zone dækker det meste af den ydre del af midtbyen. Her vil der ofte være to timers gratis parkering, når du registrerer dit køretøj via. en parkeringsapp eller ved en nærliggende parkeringsautomat. Det betyder, når du har parkeret mere end to timer, vil der derefter være betalingsparkering.

Du kan læse mere om parkeringspriserne i de forskellige zoner her. Vær opmærksom på, det er et udgående link til Aarhus Kommunes hjemmeside.

Hvad med de andre parkeringszoner

Den grønne parkeringszone dækker over parkeringshuse og parkeringsanlæg som ved Navitas, Nørreport og Busgadehuset. Taksterne pr. parkeret time er lidt billigere i den grønne zone end de andre zoner. Desuden er der gratis parkering om søndagen. Vær opmærksom på, der ikke er gratis parkering om søndagen i gul zone og rød zone.

Derudover er der også enkelte blå og orange parkeringszoner i Aarhus med tidsbegrænset parkering eller andre lokale parkeringsrestriktioner i enkelte områder i byen.

Som altid skal du være opmærksom på, at både priser for parkering og regler for parkering i de forskellige zoner kan blive ændret.

Hvordan betaler jeg for parkering i Aarhus

Du kan vælge blandt fem forskellige parkeringsapp, der gør det muligt for parkering via din iphone eller smartphone. Du kan bl.a. anvende EASY, PARKPARK, OK og ParkMan. Vær opmærksom på, at de pågældende apps til parkering kan opkræve et gebyr ud over parkeringstaksten. De forskellige apps til parkering udregner gebyret forskelligt. Kontakt derfor den pågældende udbyder for information herom.

Ydermere kan du betale med dit betalingskort ved en række parkeringsautomater, der er placeret samtlige steder i Aarhus Kommune. Læs mere herom på Aarhus Kommunes hjemmeside.

Skal du besøge København bil? Så kan du læse vores guide om de forskellige parkeringszoner i København her.