Har du styr på parkering i Roskilde?

14. august 2023
Copark parkeringsselskab - bliv klogere på parkering

Roskilde byder på en lang række historiske seværdigheder, hvor du kan opleve verdensarv, vikingeskibe og smuk natur. Du kan bl.a. besøge det arkitektoniske vidunder, Roskilde Domkirke, der siden 1536 har været den foretrukne gravkirke for den danske kongeslægt eller opleve de fem originale vikingeskibe, der blev udgravet i Roskilde Fjord. Skal du besøge storbyprovinsen med bil, er det en god idé at vide, hvor du kan parkere din bil. Derfor har vi lavet en lille guide til parkering i Roskilde bymidte, så du kan få styr på de forskellige parkeringsmuligheder.

Roskilde er en storbyprovins med mange parkeringspladser, hvilket betyder, du har god mulighed for at parkere i Roskildes bymidte. Der findes omkring 2.200 parkeringspladser i bymidten.

I Roskilde er der hhv. to parkeringszoner, hvor den ene parkeringszone er i midtbyen, mens den anden parkeringszone er i Musicon-bydelen.

Parkering i Roskilde bymidte

Når du parkerer på de offentlige parkeringspladser i Roskilde bymidte, skal du altid registrere din parkering i en app eller ved en af bymidtens parkeringsautomater. På de offentlige parkeringspladser er der altid op til 2 timers gratis parkering, hvor der altid er mulighed for at tilkøbe ekstra parkeringstid, hvis dette ønskes.

Vær opmærksom på, at bymidten har enkelte steder, hvor du kun kan holde op til 30 minutter, og hvor du ikke kan tilkøbe ekstra parkeringstid via app eller ved en parkeringsautomat. Her skal du anvende din p-skive. Læs altid, hvad der står på skiltet, før du forlader dit køretøj.

Læs her, hvordan du sætter din p-skive korrekt.

Parkeringszonen “bymidten” dækker over gader som ved Schmelts Plads, Sankt Ols Stræde og Maglekilde. Disse parkeringsområder indeholder også ladestandere, som du kan anvende. Zonen indeholder mange flere parkeringsområder, som du kan finde inde på Roskilde Kommunes hjemmeside. Vær opmærksom på, det er et udgående link til en underside om parkering på Roskilde Kommunes hjemmeside.

Vær opmærksom på private parkeringsområder

Vær opmærksom på, at parkeringszonen indeholder enkelte steder, hvor parkeringsområdet er privat, hvor der gælder andre regler. Gader som ved Borchsgade, Store Gråbrødre Stræde og Karen Olsdatters Stræde er eksempler på private parkeringsområder, som har privat parkeringskontrol. Det er ofte parkeringsselskaber som UnoPark, COPARK, EUROPARK, der varetager parkeringskontrol. Kontakt derfor det pågældende parkeringsselskab. EASYPARK er ikke et parkeringsselskab, men en serviceudbyder af parkeringsapp.

Kan jeg kun få 2 timers gratis parkering en gang om dagen?

Når du registrerer din parkering, er de første 2 timer gratis. Hvis du vælger at afslutte din parkering og forlade parkeringszonen i mere end 1 time, vil du få 2 timers gratis parkering. Vær opmærksom på, du skal have været i minimum 1 time, før du kan få 2 timers gratis parkering.

Roskilde kommune har indført, at du kun kan afslutte din parkering før de 2 timer udløber, hvis den er registreret i parkeringsappen. Ved brug af parkeringsautomaterne, kan du ikke afslutte din parkering før de 2 timer udløber, da du kun kan registrere din parkering i minimum 2 timer.

Hvordan betaler jeg for parkering i bymidten?

Du kan blandt andet anvende EasyParks, ParkOnes og OK’s parkeringsapp til at betale for din parkering eller betale ved en række parkeringsautomater, som Roskilde Kommune har sat op. Mobilbetaling er nok det smarteste valg, fordi det er simpelt og tidsbesparende. Vær opmærksom på, at de pågældende parkeringsapps tager betalingsgebyr for brug af deres parkeringstjeneste ud over parkeringstaksten.

Har du behov for at holde længere end 2-timer, skal du betale en timetakst på 15 kroner pr. påbegyndt time efter de 2 timers gratis parkering. Hvis du for eksempel holder i 3 timer, skal du betale 15 kroner, men hvis du derimod holder i 4 timer, skal du betale 30 kroner.

Hvis du derimod ønsker at betale i parkeringsautomaten, er timetaksten den samme. Som ekstra service fra Roskilde Kommune, kan du betale med dit betalingskort eller med mobilepay. Du skal være opmærksom på, at parkeringsautomater ikke tager imod kontanter.