Husk p-skiven på søndag

26. marts 2024
Copark parkeringsselskab - bliv klogere på parkering

Uanset om termometeret viser minusgrader, og dagene bliver længere og nætterne bliver kortere, så sætter vi urene en time frem. Det er desuden perioden, hvor p-skiven og uret ikke helt stemmer, fordi man ofte glemmer at stille den elektroniske p-skive, idet man tror, at den gør det automatisk.

På søndag slutter vintertiden, og urene skal stilles en time frem. De fleste af os har vænnet sig til, at urene indstiller sig selv, men det er altid en god idé at tjekke de vigtigste af dem.

Husk p-skiven i bilen

Man skal ikke stole på sin elektroniske p-skive, hvis man gerne vil undgå en parkeringsafgift. Den elektroniske p-skive bliver nødvendigvis ikke sat en time frem, selvom den burde indstille sig selv. Desværre oplever flere bilister at modtage p-afgifter i tiden efter, vi overgår til sommertid.

Nogle elektroniske parkeringsskiver stiller ikke automatisk uret om. Derfor skal man som bilist være ekstra opmærksom, de første gange efter man har parkeret sit køretøj efter et skift mellem vintertid og sommertid. Man skal sørge for manuelt at indstille uret korrekt, for ellers kan det koste dyrt.

Det er altid parkantens eget ansvar

Selvom producenter af elektroniske p-skiver ofte skriver i deres manual, at uret automatisk kan skifte mellem vintertid og sommertid, er det ikke altid tilfældet. Det er derfor altid parkantens eget ansvar at tjekke, om uret er indstillet korrekt, da mange af dem skal indstilles manuelt.

Husk at sætte p-skiven til sommertid

Forkert indstillet p-skive er den mest almindelige årsag til en kedelig overraskelse i forruden. Derfor minder COPARK som altid alle parkanter om at tjekke, at den elektroniske p-skive er korrekt indstillet, før man vælger at parkere sit køretøj.

Ifølge COPARK betyder skiftet fra vintertid til sommertid ikke, at der vil blive indsæt flere parkeringsvagter på søndag.

Husk at overholde andre regler i forhold til p-skive

På offentlige parkeringspladser må bilen ikke være udstyret med to parkeringsskiver, uanset om den ene ikke virker, jf. parkeringsskivebekendtgørelsen. Denne bestemmelse gælder ikke for parkering på private parkeringspladser, idet parkeringsselskaber, der udøver privat kontrol, har ikke hjemmel til at pålægge en parkanten p-afgift for to parkeringsskiver, medmindre tidsangivelsen for de to parkeringsskiver er ikke uden betydning for bedømmelsen af, om tidsbegrænsningen er overholdt.

Stopper den elektroniske p-skive med at virke eller er viseren på den analoge p-skive knækket, vil man lægge en seddel i forruden. Da kommunalt ansatte parkeringsvagter følger et såkaldt forsigtighedsprincip og god konduite, jf. færdselsloven, vil sedlen godtages, medmindre bilisten har glemt at fjerne den ødelagte p-skive. Det gælder ikke på private parkeringspladser, da private parkeringsselskaber ikke godtager sedler i forruden, idet dette er en tilsidesættelse af p-skiltets vilkår, fordi man følger de formueretlige regler.

Ønsker du at blive klogere på, hvordan du sætter din p-skive, kan du læse vores artikel om p-skiver.