Ladeløsninger til erhverv

Skal dit parkeringsområde elektrificeres?

COPARK tilbyder flere forskellige ladeløsninger til erhverv, der passer til din virksomhed

Fremtidssikret ladeløsning til erhverv

En ladestander er en opladningsmulighed, der giver din virksomhed mulighed for opladning til hybrid- eller elbiler. Det er en investering, der bidrager til den grønne omstilling og sikre en økonomisk gevinst samtidig med at det tiltrækker og fastholder medarbejdere. En ladestander kan bestå af en eller flere ladepunkter, hvor køretøjerne kan tilsluttes og oplades. Ladestanderen kan blive placeret på virksomhedens fælles parkeringsområde eller i nærheden af indgangen for nem adgang.

Der er mange gode grunde til, at du burde investere i ladestandere til din virksomhed. Med den stigende popularitet af hybrid- og elbiler, er det en god investering at etablere ladestandere på arbejdspladsen, så man kan tilbyde opladningsmuligheder til medarbejdere, kunder og besøgende. En ladestander kan bidrage til at trække og fastholde medarbejdere, der kører hybrid- eller elbiler, og det kan også være en fordel for virksomhedens image og bæredygtighedsprofil, fordi man bidrager til den grønne omstilling.

Hvis din virksomhed ikke kan tilbyde opladningsmuligheder til medarbejdere, kan det medføre flere konsekvenser. Medarbejderne kan opleve besvær med at finde alternative opladningsmuligheder, hvilket kan være tidskrævende og dyrt. Dette kan påvirke deres produktivitet og arbejdsglæde negativt.

Manglende opladningsmuligheder kan også gøre det sværere at tiltrække både medarbejdere og kunder, da behovet for opladning er vokset markant. Desuden kan det skade virksomhedens image og bæredygtighedsprofil. Derfor kan en investering i ladeløsninger være en strategisk fordel, der forbedrer både medarbejdertilfredsheden og virksomhedens omdømme.

#1 parkeringsselskab - 5 stjerner

Kontakt os i dag

Kontakt os i dag for en uforpligtende samtale vedrørende dine behov.

Få den rette ladeløsning til erhverv hos COPARK

Udskiftningen af benzin- og dieselbiler til elbiler er fuld i gang, og elbilerne fylder mere og mere på de danske veje. Dette medfører øgede krav til opladningsmuligheder, hvilket også gælder for landets mange virksomheder.

Som virksomhed er der mange gode grunde til at investere i en ladestander til erhverv. Hos COPARK  får du en skræddersyet og fremtidssikret erhvervsløsning til opladning af elbiler, så dine ansatte kan oplade deres elbiler hurtigt og effektivt, mens de er på arbejde. Som ekstra får du ladestanderne leveret helt gratis. Det betyder, at du kun skal sørge for opsætningen og installationen.

Placeholder

Så enkelt får du en ladestander til din virksomhed

Nem og hurtig installation

Bestil ladeboks

1. Kontakt os og foretag din gratis bestilling af antal og type af ladestandere.

Aftal tidspunkt

2. Du finder selv en elektriker og aftaler installationsdatoen. 

Installation

3. Du sørger for opsætning og fuld installation af ladestandere på parkeringsområde

Oplad bilen

4. Allerede nu kan dine medarbejdere lade bilen på de opsatte ladestandere

Forbrugsbaseret

5. Dine medarbejdere betaler kun for den strøm, de bruger. Prisen er pr. kWh

AC- eller DC-ladestandere til erhverv?

AC eller DC?

Forskellen på AC- og DC-opladning er bl.a. den hastighed, som opladningen foregår med. AC-opladning er som udgangspunkt langsommere end DC-opladning. Budget og ladehastighed er de vigtigste faktorer, når du skal afgøre, om din boligforening skal vælge AC- eller DC-ladestandere.

Vælger du AC-ladere, får du en mere prisvenlig løsning frem for hurtig opladning. Vælger du derimod DC-ladere, får du en hurtigere opladningstid.

DC-ladere er hurtigere, fordi de leverer strøm direkte til batteriet uden behov for omdannelse, hvilket minimerer energitab og opladningstid, hvor AC-ladere først skal omdanne vekselstrøm til jævnstrøm.

Vores AC-løsning til erhverv

Billede af Zaptec Pro ladeboks

Zaptec Pro ladeboks

Zaptec Pro er en ideel løsning for virksomheder, der ønsker at fremtidssikre deres elbilopladning. Med sin enkle installation og fleksible design er den et perfekt valg som ladeboks, der kan opfylde behovet for at etablere ladepladser.

Den kan oplade med op til 22 kW og understøtter opladning af enhver elbil. Ladeboksen er altid forbundet via Wi-Fi eller 4G LTE-M, hvilket sikrer stabil drift og mulighed for fjernstyring. Den er også udstyret med et godkendt Type 2-stik, integrerede sikringer og indbygget jordfejlsbeskyttelse.

Skal jeg vælge et åbent, delvist åbent eller lukket system til ladestandere til mit erhverv?

Valget mellem et åbent, delvist åbent og et lukket system til ladestationer er baseret på din virksomheds specifikke behov og præferencer. Her finder du en sammenligning af systemerne, som kan hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning:

Lukket system

Vælger du et lukket system til virksomheden, er det kun medarbejdere, der kan bruge ladestanderne på de fælles parkeringspladser. Du vælger en administrator til ladeløsningen, som tildeler adgang til ladestanderne. Samtidig har du et komplet overblik over tilmeldte medarbejdere samt forbruget på ladestanderne.

Det kan være en fordel at gøre dem private ved at vælge det lukkede system, så udefrakommende ikke optager parkeringspladserne ved ladeudtagene. 

Ulemper ved at vælge et lukket system er, at du ikke kan generere ekstra indtjening, da dine ladestandere ikke vil fremgå af et offentligt ladenetværk. Det betyder, at kunder og gæster ikke vil kunne lade deres elbil op, mens de besøger din virksomhed.

Delvist åbent system

Vælger du et delvist åbent system, bliver ladepladserne på din virksomhed tilgængelige for både medarbejdere og udvalgte eksterne brugere på bestemte tidspunkter. Dette betyder, at ikke kun virksomhedens medarbejdere, men også kunder og gæster kan oplade på de fælles parkeringspladser inden for de fastsatte tidsrammer.

Et delvist åbent system tillader dig at tilbyde lademuligheder til udvalgte eksterne brugere på bestemte tidspunkter, hvilket kan være attraktivt for virksomheder, der ønsker at øge tilgængeligheden af ladestationer uden at åbne dem for alle hele tiden.

Ved at tillade udvalgte eksterne brugere at benytte ladestationerne i specifikke tidsperioder kan du generere ekstra indtægter gennem ladeløsningen, samtidig med at du bevarer en vis kontrol over, hvem der har adgang og hvornår.

En ulempe ved dette system er, at den begrænsede adgang for eksterne brugere muligvis reducerer potentialet for ekstra indtægter sammenlignet med et åbent system.

Åbent system

Vælger du at åbent system, bliver ladepladserne på din virksomhed til en offentlig ladeløsning. Dette betyder, at alle kan oplade på virksomhedens fælles parkeringspladser. 

Et åbent system er tilgængeligt for alle brugere, herunder kunder og gæster. Dette kan være attraktivt for virksomheder, der ønsker at tilbyde lademuligheder til eksterne brugere. Ved at lade eksterne brugere benytte ladestationerne kan du generere ekstra indtægter gennem ladeløsningen.

Det kan være en ulempe at gøre opladningsmulighederne offentlige, fordi udefrakommende kan optage parkeringspladserne ved ladeudtagene. Dette kan resultere i, at medarbejderne ikke har adgang til opladning, når de har brug for det, hvilket igen kan føre til frustration og reduceret produktivitet.

 

Få ærlig og kompetent rådgivning om ladestandere

COPARK tilbyder altid ærlig og kompetent rådgivning omkring jeres ladestanderprojekt, hvilket sikrer jer tillid, bedre beslutningstagning, effektivitet, tilpassede løsninger, langsigtede resultater og overholdelse af lovkrav.

Vi har hjulpet flere virksomheder og samarbejdspartnere med at finde den bedste ladeløsning.

Placeholder

Du bestemmer selv prisen for strøm

Du bestemmer selv, om prisen på dine ladestandere skal være fast eller variabel med mulighed for prisdifferentiering til f.eks. interne og eksterne brugere.

Placeholder
Placeholder

Nem administration

Montas brugervenlige grænseflade i deres CPMS-system gør det nemmere at administrere opsætning, priser, adgange og betalinger til ladestandere.

COPARK sørger for opsætning og administration, så du kan fokusere på andre driftsmæssige opgaver.

Nem og sikker betaling

Giv dine brugere en nem og sikker betalingsoplevelse, når de skal lade deres elbiler op. Tilbyd dem muligheden for at vælge mellem flere forskellige betalingsmetoder, såsom ladebrik, MobilePay, kreditkort, Apple Pay, Google Pay eller bankoverførsel til Monta.

Test
Test

Smart opladning af elbiler

Giv dine brugere mulighed for at oplade, når det er billigst og mest miljøvenligt med smart opladning (Smart Charge).

Smart opladning (Smart Charge) er en metode til at optimere opladningen af elektriske apparater og køretøjer, så det bliver både økonomisk og miljømæssigt fordelagtigt. Denne tilgang sikrer, at opladningen finder sted, når energipriserne er lavere og når strømmen kommer fra vedvarende energikilder.

Placeholder

Få et tilbud på ladeløsning

Udfyld kontaktformularen og vi kontakter dig for en uforpligtende snak om, hvilken løsning din virksomhed har behov for.

    Mere om ladestandere til virksomheder

    Her kan du få svar på de mest hyppige spørgsmål om ladeløsninger til virksomheder. Måske kan du finde svar på dit spørgsmål.

    Hvad koster en ladestander til erhverv?

    Prisen på en ladestanderløsning til erhverv er 0 kroner, uanset hvor mange ladestandere du ønsker at etablere på din virksomheds fælles parkeringsplads. Du skal ikke betale en krone for levering af ladestanderne til din virksomhed. Det eneste, du skal gøre, er selv at stå for opsætnings- og installationsarbejdet.

    Kan min virksomhed få refusion af elafgift for ladestrøm?

    Ja, din virksomhed kan godt få refusion af elafgift for ladestrøm, hvis din virksomhed ikke allerede får reduceret elafgift. 

    Hvis din virksomhed vælger en ladestanderløsning fra COPARK, kan vi på vegne af din virksomhed søge om elafgiftsrefusion hos SKAT. I dette tilfælde vil vi stå for at søge den fulde elafgiftsrefusion og eftersende denne til virksomheden uden påkrævning af gebyr.

     

     

    Er ladestandere en god investering for min virksomhed?

    Der kører flere elbiler på de danske veje end nogensinde før. Blandt andet takket været afgiftsfritagelser og større udbud af elektriske bilmodeller, samtidig med at ladeinfrastrukturen er blevet meget bedre.

    Hvor lang tid tager det at installere ladestandere ved min virksomhed?

    Det afhænger af levering og installation af ladestandere, herunder hvor mange ladestandere som skal sættes op, og om installationen kræver grave- og tilslutningsarbejde.

    Kontakt os og fortæl, hvad dine behov er, og vi give et estimat på opgaven.

    Sørger I også for tilslutning og installation?

    Som udgangspunktet leverer vi kun ladestanderne. Det betyder, at din virksomhed skal selv sørge for tilslutning og installation.

    Skal jeg vælge et åbent, delvis åbent eller lukket system til min virksomhed?

    Valg af system afhænger af behovet i virksomheden.

    Hvilken platform anvender I til opladning af elbil?

    Vi bruger Monta. Monta er en teknologivirksomhed, der tilbyder en platform, der hjælper installatører, ejere, private og virksomheder med at benytte og administrere deres ladestandere. De markedsføre sig på at gøre opladning af elbiler lettere og mere tilgængeligt.

    Monta er et softwaresystem, der forbindes til din ladestander. Med Monta er det muligt at tilpasse din lader efter dine behov og hele tiden være opdateret via Monta-appen.

    Hvad kan jeg som pladsejer med Monta-appen?

    Monta-appen indeholder flere smarte funktioner. Du får realtidsopdateringer om, om dine opladningsstationer er tilgængelige, i brug, eller hvis der er problemer. Herudover kan du aktiver spærregebyr, hvis du oplever, at brugerne holder for længe på ladepladsen. Du kan også forbinde dine flådebiler til platformenen (Fleet Management).

    Med Monta-appen får du et brugervenligt værktøj til at sikre, at dine ladestationer fungerer optimalt og effektivt.

    Må jeg tilbyde mine ansatte gratis opladning?
    Ja, du må gerne tilbyde gratis opladning af elbiler til medarbejdere. Vælger du også tilbyde gratis opladning hos din virksomhed, er det vigtigt, at du ved, hvordan du skal behandle skat, moms og afgifter.

    Gratis opladning af medarbejdernes elbiler betragtes som et skattepligtet personalegode, medmindre det kan rumme den skattefri bagatelgrænse på 1.300 kroner.

    For at den gratis opladning ikke bliver skattepligtig for medarbejderen, må den samlede værdi af den type personalegoder, inklusive julegave, ikke overstige bagatelgrænsen.

    Hvis medarbejderens ladning overstiger  1.300 kroner, bliver hele beløbet skattepligtigt.

    Anvendes ladestanderen til opladning af biler på hvide plader, er der ikke adgang til fradrag for moms. Anvendes ladestanderen derimod kun til opladning af biler på gule plader, har du fuldt fradrag for moms både ved anskaffelse og drift af ladestanderen. 

    ( juli 2024)

    Hvilke krav skal min virksomhed følge i forbindelse med installation af ladestandere?

    Kravene om etablering af ladestandere afhænger af bygningstypen, hvor der sondres mellem beboelsesbygninger og ikke-beboelsesbygninger. Herudover sondres der mellem etablering af ladestandere og forbedring ladestandere, dvs. trække tomrør eller kabelbakker til fremførsel af kabler til ladestandere.

    Ejer din virksomhed en ikke-beboelsesbygning med mindst 20 parkeringspladser, skal der etableres mindst en ladestander på parkeringsanlægget senest den 1. januar 2025. Hvis din virksomhed er en SMV, der ejer og bruger bygninger, er den ikke omfattet af etableringskravet, der følger af ladestanderbekendtgørelsen. Undtagelsen gælder ikke, hvis der indgår en offentlig myndighed, privatperson eller en stor virksomhed i ejerkredsen.

    Hvad er SMV-virksomheder?
    Små og mellemstore er virksomheder med mindre 250 ansatte og en årlig omsætning på 50 mio. EUR. eller en samlet årlig balance på under 43 EUR. Definitionen følger af Kommissionens henstilling af 06.05.2003 om definitionen af mikrovirksomheder, små og mellemstore virksomheder.

    For eksempel: Ejer du en forretning, parkeringshus, uddannelsessted eller kontorfællesskab med mindst 20 parkeringspladser, skal du etableres mindst en ladestander senest den 1. januar 2025.

    Hvis din virksomhed ejer en ikke-beboelsesbygning med 10 parkeringspladser, som gennemgår større ombygning, skal der etableres mindst en ladestander på parkeringsområdet. Desuden skal du sørger for, at mindst hver femte parkeringsplads er forberedt til installation af ladestandere til elbiler, jf. gældende ladestanderbekendtgørelse.

    Tekniske krav til ladestandere

    Der medfølger af ladestanderbekendtgørelsen en række tekniske krav om etablering af ladestandere i visse bygninger og etablering af forberedelse til ladestandere i visse bygninger. Herpå stilles der ikke et decideret krav om ladeeffekt, hvorfor man i den konkrete bygning bør foretage en vurdering af hvilken ladeeffekt, der er brug for. Ladestanderne skal etableres med type 2-stik eller alternativt Combo 2-stik for at overholde ladestanderbekendtgørelsen. De skal kunne lade hybrid- og elbiler. Installationen af ladestanderne skal også overholde visse krav, der følger af installationsbekendtgørelsen, idet der er tale om fast elinstallation, der skal holde til langvarig opladning af elbiler.

    Bekendtgørelsen er udstedt med hjemmel i byggeloven. Den er helt præcist udstedt med hjemmel i byggelovens § 4D, der trådte i kraft den 01.01.2020 og implementerer en revision af bygningsdirektivet. Bygningsdirektivet havde en implementeringsfrist i dansk lovgivning den 10.03.2020.