Ladeløsninger til foreninger

Sæt strøm til din parkeringsplads

COPARK tilbyder smarte og skræddersyet ladeløsninger til boligforeninger, andelsforeninger og ejerforeninger, der ønsker at deres beboere får muligheden for at lade elbilen eller plugin-hybridbilen

Hvorfor skal din forening have en ladeboks til elbil?

Det er absolut den nemmeste og billigste løsning til at lade sin elbil eller plug in-hybridbil op derhjemme. Det betyder nemlig, at beboere kan lade op efter behov, så deres biler altid har fuldt batteri, når de er på farten. 

Ladebokse til elbiler og plug in-hybridbiler er diskrete, nemme at få sat op og en del af den grønne omstilling. Opsætning af ladestander til elbiler er en vigtig del af den grønne omsætning. Hos COPARK tilbyder vi en fleksibel ladeløsning til boligforeninger, andelsforeninger og ejerforeninger, der omfatter både produkt, softwareløsning og mulighed for tilvalg af serviceaftale. Vi tilbyder kompakte ladebokse, der kan bruges til alle biler, uanset om det er elbiler eller hybrid. Og så kan de fjernstyres og overvåges via app.

Vi tilbyder også rådgivning og vejledning til at vælge den rette ladestander til din forening og hjælper dig med at finde den bedste placering af ladestanderen på din ejendom. Kontakt os i dag for mere information om vores løsninger til opsætning af ladestandere til elbiler.

#1 parkeringsselskab - 5 stjerner

Kontakt os i dag

Kontakt os i dag for en uforpligtende samtale vedrørende dine behov.

Så nemt får du en ladestander til boligforeningen

Nemt og enkelt

Bestil ladeboks

1. Kontakt os og foretag din gratis bestilling af antal og type af ladestandere

Aftal tidspunkt

2. Du finder selv en elektriker og aftaler installationsdatoen. 

Installation

3. Du står for opsætning og fuld installation af ladeboks 

Oplad bilen

4. Allerede nu kan dine beboere lade bilen på de opsatte ladestandere

Forbrugsbaseret

5. Man betaler kun for den strøm, man bruger. Prisen er pr. kWh

AC- eller DC-ladestandere til boligforening?

AC eller DC?

Forskellen på AC- og DC-opladning er bl.a. den hastighed, som opladningen foregår med. AC-opladning er som udgangspunkt langsommere end DC-opladning. Budget og ladehastighed er de vigtigste faktorer, når du skal afgøre, om din boligforening skal vælge AC- eller DC-ladestandere.

Vælger du AC-ladere, får du en mere prisvenlig løsning frem for hurtig opladning. Vælger du derimod DC-ladere, får du en hurtigere opladningstid.

DC-ladere er hurtigere, fordi de leverer strøm direkte til batteriet uden behov for omdannelse, hvilket minimerer energitab og opladningstid, hvor AC-ladere først skal omdanne vekselstrøm til jævnstrøm.

Zaptec Pro ladeboks

Zaptec Pro er en ideel løsning for boligforeninger, der ønsker at fremtidssikre deres elbilopladning. Med sin enkle installation og fleksible design er den et perfekt valg som ladeboks, der kan opfylde behovet for at etablere ladepladser.

Den kan oplade med op til 22 kW og understøtter opladning af enhver elbil. Ladeboksen er altid forbundet via Wi-Fi eller 4G LTE-M, hvilket sikrer stabil drift og mulighed for fjernstyring. Den er også udstyret med et godkendt Type 2-stik, integrerede sikringer og indbygget jordfejlsbeskyttelse.

Billede af Zaptec Pro ladeboks

Skal vi vælge et åbent eller lukket system til ladestandere i vores boligforening?

Valget mellem et åbent og et lukket system til ladestationer er baseret på din forenings specifikke behov og præferencer. Her finder du en sammenligning af begge systemer, som kan hjælpe din forening med at træffe den bedste beslutning:
Lukket system

Hvis du vælger et lukket system til boligforeningen, er det kun beboere, der kan bruge ladestanderne på dine fælles parkeringspladser. Din forening vælger en administrator til jeres ladeløsning, der tildeler adgang til ladestanderne samtidig med, at bestyrelsen har et komplet overblik over tilmeldte beboere samt forbruget på ladestanderne.

 

 

Åbent system

Hvis du vælger at åbent system, bliver ladepladserne på din boligforening til en offentlig ladeløsning. Dette betyder, at alle kan oplade på foreningens fælles parkeringspladser – også dem, der ikke bor i foreningen. Foreningens ladebokse bliver en del af et offentligt ladenetværk.

Et åbent system er tilgængeligt for alle brugere, herunder gæster og besøgende. Dette kan være attraktivt for foreninger, der ønsker at tilbyde lademuligheder til eksterne brugere. Ved at lade eksterne brugere benytte ladestationerne kan foreningen generere ekstra indtægter gennem ladeløsningen.

Ulemper ved at vælge det åbne system er, at ladeløsningen vil blive brugt mere og beboerne kan potentielt komme til at vente på ledige ladeudtag, hvis der er få pladser.

Få en komplet løsning med vejledning

Hos COPARK tilbyder vi en komplet ladeløsning med vejledning, ladestander, service og opladningsapp.

Ved at tilknytte jer vores ladeløsningprojekt, undgår din forening at falde i dyre og uheldige faldgruber. Forkerte ladeløsninger kan have store konsekvenser både økonomisk og for kvaliteten af den service, din forening yder til beboerne.

COPARK er i dialog med en boligforening om parkeringskontrol

Ladeløsninger samlet ét sted

Alt samlet ét sted

Placeholder (test)

Ladeboks

Ladeboks samt installation af ladeboksen på foreningens fælles parkeringsplads

Placeholder (test)

Ladeabonnement

Beboerne betaler kun for den strøm, de bruger.  Og vi sørger også for, at din forening får elgiftrefusion

Placeholder (test)

Ladeapp

Beboerne kan lade med Monta-appen eller ladebrikker. De bestemmer selv

Placeholder (test)

Guide

Vi har lavet en guide, så beboerne hurtigt kan komme i gang med at lade. De kan også kontakte kundeservice

Skab merværdi med opladningsmuligheder

Det er en god og grøn service at tilbyde opladning i boligforeninger til beboere og gæster. Det giver en stor frihed og merværdi at kunne oplade tæt på ens hjem, selvom man bor i lejlighed eller er på besøg.
COPARK er i dialog med en boligforening om parkeringskontrol
COPARK er i dialog med en boligforening om parkeringskontrol

Slip for administrationen med COPARK

COPARK klarer al administration. Når beboerne oplader deres elbil på ladestanderne, afregner de direkte med COPARK for den strøm, de har brugt. Bestyrelsen, viceværten eller administratoren slipper for administrationen, fordi det ikke skal forbi foreningen først.

Beboerne betaler i øvrigt kun for den strøm, de bruger.

Spørgsmål og svar om ladeløsninger til foreninger

Her kan du få svar på de mest hyppige spørgsmål om ladeløsninger til foreninger. Måske kan du finde svar på dit spørgsmål.

Kan vores boligforening få en ladeløsning?

Alle boligforeninger såvel som andelsforeninger og ejerforeninger kan få ladeløsninger fra COPARK. Kontakt os, og vi vil sammen finde ud af, hvad der skal til for, at din forening kan tilbyde opladning af elbiler og plug-in hybrider.

 

 

Hvad koster en ladeboks?

Prisen på en ladeboks til boligforeninger er 0 kroner, uanset hvor mange ladesbokse du ønsker at etablere på foreningens fælles parkeringsområde. Du skal ikke betale en krone for levering af ladebokse til foreningen. Det eneste, du skal gøre, er selv at stå for opsætnings- og installationsarbejdet.

 

 

Kan COPARK levere en løsning til opladning af elbiler i boligforeninger?

Ja, det kan vi. Vi har leveret en række ladestanderløsninger til flere erhvervskunder og foreninger. 

Benyt kontaktformularen nedenfor, hvis du ønsker at høre mere om, hvilke muligheder, der er for din forening. COPARK kan stå for det hele, eller kan du vælge selv at stå for gravearbejde og tilslutning. 

Skal min forening vælge et åbent eller lukket system?

Valg af system afhænger af behovet i foreningen.

Hvorfor bør min forening overveje at installere ladestationer fra COPARK?

En ladeløsning i din forening er vigtig for både eksisterende og nye beboere. Ladeløsninger kan altså tiltrække nye beboere, øge ejendomsværdien og fastholde eksisterende beboere. Herudover er antallet af elbiler vokset markant på de danske landeveje, og desuden forventes det, at antallet vil vokse yderligere, hvilket gør ladestationer til en god langsigtet investering.

Ingen gider bruge timevis hver uge på at vente på ladning, hvis boligforeningen ikke tilbyder opladning, eller hvis benzinbilerne optager pladserne, fordi der ingen kontrol er. Derfor kan det også være en god idé at tænke over, hvordan pladserne skal kontrolleres.

Er det nødvendigt at opgradere ladeinfrastruktur for at installere ladestandere
Det afhænger af den nuværende el-infrastruktur og antallet af ladestationer, man planlægger at installere. COPARK kan hjælpe med at vurdere behovet for opgraderinger gennem en grundig analyse. I nogle tilfælde kan mindre opgraderinger være tilstrækkelige, mens andre tilfælde kan det kræve større ændringer for at sikre tilstrækkelig kapacitet og sikkerhed. Denne service yder COPARK gratis.
Hvor lang tid tager installationen?

Det afhænger af en hel del variabler, som afgør, hvor lang tid en installation rent faktisk tager.

Sørger I også for tilslutning og installation?
Som udgangspunktet leverer vi kun ladestanderne. Det betyder, at din forening skal selv sørge for tilslutning og installation.
Kan vi som forening selv fastsætte en opladningspris?

Det er muligt for boligforeningen selv at sætte den opladningspris, som beboerne kan lade til. Det er også muligt at ændre opladningsprisen, hvis dette ønskes. På den måde bestemmer din forening og du selv, hvor meget I ønsker at tjene pr. kWh.

På den måde er det nemt at skrue op og ned for indtjeningen på opladning alt efter behov og ønske. Og I kan som boligforening få mest muligt ud af jeres ladestandere.

Skal min forening vælge hurtig eller langsom ladning?
Det er som udgangspunkt bedst at vælge langsom ladning (AC-ladning). Det skyldes, at DC-ladning og tilhørende installation er meget dyre.

Med langsom opladning kan beboeren stadig lade sin bil op på ca. 3 timer. Eftersom ladestanderne står ved foreningens parkerings­plads, opholder beboeren sig bare i sit eget hjem mens bilen lades.

Derfor er langsom ladning med AC-standere det bedste valg for din forening. Det i øvrigt markant billigere end DC-standere.

Hvilke krav skal min forening følge i forbindelse med etablering af ladestandere?

Kravene om ladestandere afhænger af bygningstypen, og om at der tale om et nybyggeri, byggeri og ombygning. Desuden sondrer reglerne mellem etablering af ladestandere og forbedring ladestandere, dvs. trække tomrør eller kabelbakker for senere fremførsel af kabler til ladestandere.

Ejer din forening beboelsesbygninger med mere end 10 parkeringspladser og gennemgår en større ombygning, skal man sørger for at alle ombyggede p-pladser forberedes til ladestandere, jf. ladestanderebekendtgørelsen.

Hvem har ansvaret?

Boligorganisationen har som bygningsejer ansvar for, at bygningen lever op til kravene om ladestandere.

Tekniske krav til ladestandere

Der medfølger af ladestanderbekendtgørelsen en række tekniske krav om etablering af ladestandere i visse bygninger og etablering af forberedelse til ladestandere i visse bygninger. Der er ikke et decideret krav om ladeeffekt, hvorfor man i den konkrete bygning bør foretage en vurdering af hvilken ladeeffekt, som skal anvendes. Ladestanderne skal etableres med type 2-stik eller et Combo 2-stik for at overholde bekendtgørelsen. De skal kunne lade hybrid- og elbiler. Installationen skal overholde visse krav, der følger af installationsbekendtgørelsen, da det anses for at være en fast elinstallation, der skal holde til langvarig opladning af elektriske biler.

Bekendtgørelsen er udstedt  med hjemmel i byggelovens § 4D, der trådte i kraft den 01.01.2020 og implementerer en revision af bygningsdirektivet. 

El- og refusionsaftale

Refusion af elafgift er en godtgørelse, du modtager for den strøm, beboerne bruger til at oplade deres elbil eller plug in-hybridbil.

Som en del af den grønne omstilling og for at gøre el- og hybridbiler mere attraktive, har den danske stat implementeret en refusionsordning, der gør det attraktivt at skifte benzin og diesel ud med watt.  Denne ordning løber i øjeblikket til 2030, men der er mulighed for at ordningen ændres løbende af  myndighederne.

Hos COPARK sørger vi automatisk for refusion, hvis din forening har vores ladeløsning og får strøm gennem os. Vi sørger for det hele. Det kan hurtigt blive til mange penge. Vi tilbyder en gratis refusionsaftale.

Placeholder
Placeholder

Har du og din forening brug for hjælp?

Udfyld kontaktformularen nedenfor, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt

    Billede af afmærkede striber ved parkeringsbaas paa parkeringsomraade

    Vi opmærker også ladepladserne

    Når du opsætter ladestandere, kan det være en god idé at opmærke ladepladserne med synlige striber og letforståelige symboler.

    COPARK har flere års erfaring med at indrette, opmærke parkeringspladser og vedligeholde parkeringsområder. Skal vi hjælpe dig med dit opmærkningsprojekt.